Limon Yağı Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Limon Yağının Faydaları Nelerdir?


 Limon sağlığın ve güzelliğin iksirlerindendir. Doku yenileyicidir, sakinleştiricidir, antiseptik ve antiviraldir. Bir antidepresan özelliği de gösteren limon yağının sayılmayacak kadar çok faydası bulunur.
  •  Antibakteriyel ve antiseptiktir. Bu sayede cildi mikroplardan korur.
  •  Sivilce oluşumunu önler.
  •  Selülitlerin oluşumunu önler. Mevcut selülitlerin azalmasına yardımcı olur.
  •  Güzel bir koku verir. 
  •  Şampuan yapımında kullanılarak saçların temizliğinde işe yarayabilir.
  •  Hamilelerin doğum sonrası kullanmasında fayda vardır. Vücudu gerginleştirerek yırtıkları ve kilo alımıyla oluşmuş çatlakları azaltır. 
  •  Sabun ve kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılır. 
  •  Nezle grip ve soğuk algınlığına karşı etkilidir.
  •  Hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
  •  Vücutta bulunan istenmeyen yağları atmaya yardım eder. 
  •  Tonik olarak da kullanılır.
  •  Haşerelerin yarattığı kaşıntı ve şişmeleri giderir.
  •  Kalp ve damar tıkanıklıklarını açmaya yarar. 
  •  Dişlerin beyazlamasına yardım eder. Diş eti kanamalarını önler.
  •  Limon yağı ile ovalanan ciltte çok fazla sivilce ve siyah nokta oluşmaz. Ancak cilde uygulanmadan önce su ile seyreltilmesi gerekir. 

Limon Yağı Nasıl Yapılır?

     Limon, salatalarda ve yemeklerde kullanılan, ekşimsi bir tada sahip, kabuğu soyulup yenildiğinde doyum hissi veren bir besindir. Limon bitkisi çok sıcak ve çok soğuk ortamı sevmez. Özellikle, çok sıcak zamanlarda kurumaya yüz tutar. Bu sebeple, limon ağacı, genelde ısısı 0 derecenin altına düşmeyen bölgelerde yetiştirilir. Bu bölgelerin başında Akdeniz gelir.

Limon yağı, limonun meyvesinin kabuğundan yapılır. Limon yağının içinde C vitamini, malik ve sitrik asitler, hespiridin ve şeker bulunur. Evde yapımı oldukça kolay olan bu yağ pek çok amaçla kullanılabilir. Basit bir limon yağını yapmak için şu adımlar takip edilebilir:
 Bir su bardağı sızma zeytinyağı bir kap içerisinde, kısık bir ateşle ısıtılır. Bu ısı yaklaşık olarak 70 derecedir.

 4-5 adet organik limon iyice yıkanır ve kabukları rendenin en ince tarafıyla rendelenir. Limonun beyaz kısmının rendelenmemesine dikkat edilmelidir.
 Rendelenmiş kabuklar, ısıtmış zeytinyağı ile karıştırılır.
 Karışım, 5-6 saat sonra ince bir süzgeçten veya bir tülbentten geçirilir.
 Çıkan yağ bir kavanoza konur.


Bu yöntem basit limon yağı yapımını anlatır. Daha etkili bir limon yağı yapmak isterseniz, bekleme süresini 35-40 güne çıkarabilirsiniz. Bu durumda, karışım Güneş görmemeli ve serin bir ortamda tutulmalıdır. Birkaç günde bir çalkalanmalıdır. Sonunda yine süzme işlemi uygulanır. Bu tip bir yöntemle üretilen limon yağı yenmez; şampuan ve sıvı sabun üretiminde ve temizleyici niteliğinde kullanılabilir.

Kaynakça: https://www.makaleler.com/limon-yagi-nasil-yapilir-nasil-kullanilir
https://www.faydalarizararlari.com/limon-yaginin-faydalari/

Yorumlar